Scroll Top

SALES SOLUTIONS

Sales agentuur of interim nl/be

Onze manier van (samen)werken is eigenlijk heel simpel. Je krijgt een volwaardige, ervaren en zelfmotiverende sales manager die alle commerciële taken in de Nederlandse en Belgische markt op zich zal nemen. Eerst bepalen we samen de doelstellingen, verantwoordelijkheden, communicatieroutes en het aantal in te zetten uren. Vervolgens wordt alles netjes in detail vastgelegd in een overeenkomst. Wanneer alles rond is en verwachtingen over en weer duidelijk zijn gaan we voor je aan de slag. Taken waar je onder andere aan moet denken zijn het creëren van een commercieel strategisch plan, budget management, acquisitie, managen bestaande klanten en voortgangrapportage. Zowel structureel als sales agent of als interim oplossing in te zetten.

Investering

Investeren in een goed sales apparaat zal zichzelf gaan terugverdienen. Een uitgebreid netwerk, kennis van de markt, een flinke bak ervaring en een bewezen track-record zijn kwaliteiten die niet zomaar voor het oprapen liggen. Bij ons wel. 

Met één telefoontje of email ontzorg je jezelf van het zoeken naar een (tijdelijke) sales professional. Ons uurtarief is 85 euro, met een minimale besteding van 4 uur per week. En dat is het. In dit tarief zit alles, op een paar van tevoren bepaalde onkosten na.

Sales internationaal

De biologische markt is nog slechts een paar procent van het totale aanbod van voeding, oftewel een niche. Groei en bestaanszekerheid zijn dan vaak lastige zaken wanneer het plafond van de interne markt snel bereikt wordt. Zoeken naar nieuwe afzetkanalen binnen de interne markt is altijd aan te raden, maar werk maken van sales buiten de landsgrenzen zal de expansiekansen enorm kunnen vergroten. Vaak wordt er gesproken in termen van “interne markt” en “export markt”, waarmee er bijna automatisch prioriteit wordt gelegd bij de interne markt aangezien dat het dichtst bij je kennis en ervaring ligt. Wij zijn van mening dat er, zeker binnen Europa, geen grenzen zijn, alleen verschillen in taal, cultuur en identiteit. Maar (biologisch) eten moet iedereen. Zie de Europese markt dan ook als één grote interne markt! Hierdoor worden prioriteiten verlegd en groeibelemmeringen weggenomen. Het veranderen van een dergelijke sales strategie is een flink proces waarbij de stip op de horizon misschien lastig te zien is.

Het proces is ook op te delen in kleine stappen, waarmee iedere stap een doel op zich is. Samen bepalen we deze doelen, ambities en de te nemen stappen en leggen we dit vast in een plan. Hierna kunnen wij dit plan gaan uitvoeren, of het plan gaan begeleiden en bijsturen waar nodig.

Investering

Stappen zetten naar het internationaliseren van je interne markt kost veel tijd. Een gebrek aan tijd is een gebrek aan focus. Met Bio Brandcare als export strateeg investeer je in toewijding (lees focus), maar ook in kennis en toegang tot een uitgebreid internationaal netwerk.

Samen bepalen hoe een samenwerking eruit komt te zien, hoeveel uur er aan besteed zal worden en hoe lang het traject zal duren. Ons uurtarief is 85 euro, met een minimale besteding van 4 uur per week. En dat is het. In dit tarief zit alles, op een paar van tevoren bepaalde onkosten na.

Huidige partnership: Ecofinia GmbH
Opdracht: sales agent, Nederlandse en Belgische markt 
Categorie: biologische en vegan chocolade
Merken: Vivani, Björnsted, iChoc, Lacoa
Verleden partnership: Yogi Tea GmbH
Opdracht: sales interim, Belgische markt
Categorie: biologische kruiden en specerijen thee
Merk: Yogi Tea